Maak kennis met plangebied Buurtschap Boord

26 oktober '23

Wonen in een echt Brabants dorp in natuurgebied het Dommeldal, precies tussen Nuenen en Eindhoven in. Met wandelpark Eckart aan je voeten. Aan de noordzijde van de Europalaan, ook wel bekend als Buurtschap Boord, komt een nieuwe wijk. Deze nieuwe wijk wordt typisch Nuenens maar met een eigen karakter. Een groene en gezellige Brabantse woonbuurt waar jong en oud zich thuisvoelt. Met de natuur binnen handbereik en de voorzieningen van de dorpskern van Nuenen, maar ook de stad Eindhoven in de buurt!

Meer betaalbare woningen

Aan de zuidzijde van de Europalaan ligt nieuwbouwwijk Nuenen West. Nuenen West heeft een unieke sfeer met gevarieerde buurtjes met hofjes, brinken, groene parken en plantsoenen. De eerste woningen zijn inmiddels bewoond en ook de ontwikkeling de volgende fase is in volle gang.

Plangebied Buurtschap Boord krijgt een andere opzet. Met de ontwikkeling van de (soms kleinere) woningen in dit plan komen we tegemoet aan de vraag naar meer betaalbare woningen voor bepaalde doelgroepen (o.a. starters, alleenstaanden en senioren). In plangebied Buurtschap Boord komen circa 520 (meer betaalbare) woningen, waarvan circa dertig procent bestaat uit sociale woningbouw.

image alt

Participatie

Met de vraag naar meer betaalbare woningen in Nuenen wordt de ontwikkeling van plangebied Buurtschap Boord naar voren gehaald. Bij de ontwikkeling van deze nieuwe wijk willen we de omwonenden van het plangebied, maar ook de inwoners van het dorp meenemen. Lijkt het jou leuk om mee te denken over deze nieuwe ontwikkeling in Nuenen? Meld je dan via onderstaande button aan voor de digitale nieuwsbrief. Zo houden we je op de hoogte van alle ontwikkelingen in Buurtschap Boord.

Meer over Plangebied Buurtschap Boord
Wat speelt er? Het laatste nieuws